Загальні положення про медичну      службу у школі

     У процесі виконання посадових обов'язків медична сестра керується Законами України, постановами уряду, розпорядчими наказами органів системи охорони здоров'я та освіти, іншими керівними і нормативними документами з питань санітарії та гігієни, охорони здоров'я, профілактичної роботи, а також Статутом та Правилами внутрішнього трудового розпорядку
     Основні напрямки діяльності медичної сестри:
     ОРГАНІЗОВУЄ:
· здійснення заходів з охорони здоров'я дітей та працівників закладу освіти, дотримання санітарних і гігієнічних вимог у закладах освіти
· обстеження учнів перед прийомом на навчання, протягом всього навчального року та під час організації спортивно-оздоровчих заходів у канікулярний час;
· санітарно-просвітницьку роз'яснювальну роботу та участь у ній серед персоналу школи, батьків та учнів;
· здійснення нагляду за якісним харчуванням та дотриманням санітарно-гігієнічних вимог у шкільній їдальні;
· проведення просвітницької роботи з питань здорового способу життя, дотримання санітарно-гігієнічних норм особистого життя та праці;
· медичний огляд учнів за графіком, затвердженим керівником закладу освіти;
· роботу по профілактиці травматизму, обліку та аналізу випадків травм;
     ЗДІЙСНЮЄ:
· медичну допомогу тим, хто її потребує;
· профілактичні заходи;
· повсякденну роботу, яка забезпечує створення належних санітарно-гігієнічних умов у навчальному закладі;
· під час прийому учнів на навчання, організації спортивно-туристських заходів контроль проходження ними медичного обстеження, наявність довідок про стан здоров'я та інших документів;
· медичний контроль за проведенням фізичного виховання в школі, трудовим навчанням, організацією харчування школярів, за проведенням санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів;
· висновки про стан здоров’я (з урахуванням записів лікарів-спеціалістів), визначити медичну групу для занять фізичним вихованням і призначити лікувально-оздоровчі заходи.
     КОНТРОЛЮЄ
· якість харчування, дотримання санітарно-гігієнічних вимог у їдальні;
· своєчасне проходження медичного огляду всіма працівниками;
· наявність санітарних книжок у працівників під час прийому їх на роботу.